x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serviciile thailandeze de imigrări oferă protecție tinerei saudite care a fugit de frica părinților ei

Serviciile thailandeze de imigrări oferă protecție tinerei saudite care a fugit de frica părinților ei

07 Ian 2019   •   15:48
Serviciile thailandeze de imigrări oferă protecție tinerei saudite care a fugit de frica părinților ei
Sursa foto: Twitter

Șeful serviciilor thailandeze de imigrări a hotărât să îi ofere intrare temporară în țară unei tinere din Arabia Saudită, care a fugit de familia ei în acest weekend, scrie BBC.

Oficialii serviciilor de imigrări din Thailanda au încercat să o ducă pe Rahaf Mohammed al-Qunun, în vârstă de 18 ani, înapoi în Kuwait, unde locuiește familia ei. Tânăra a refuzat să se urce în avionul către Kuwait, luni, și s-a baricadat într-o cameră de hotel de la aeroportul din Bangkok.

Tânăra crede că familia ei o va omorî, dacă se întoarce, pentru că a renunțat la islam și și-a scurtat părul.

„Frații și familia mea împreună cu ambasada Arabiei Saudite mă vor aștepta în Kuwait”, a spus aceasta pentru Reuters. „Viața mea este în pericol. Familia mea mă amenință cu moartea pentru cele mai prostești lucruri.”

Rahaf spune că a fugit de familia ei, care a ținut-o închisă într-o cameră timp de șase luni, pentru că și-a scurtat părul.

Organizațiile pentru drepturile omului, inclusiv Human Rights Watch, și-au exprimat îngrijorarea față de Mohammed al-Qunun, care a ajuns pe aeroportul din Bangkok cu un zbor din Kuwait. Aceasta a călătorit în Thailanda pentru a lua un zbor către Australia, unde speră să primească azil.

„Se află sub suveranitatea Thailandei, nimeni și nicio ambasada nu o pot obliga să plece.”, a spus șeful serviciilor de imigrări, Surachate Hakaparn. „O să vorbim cu ea și o să facem ce ne cere. Din moment ce a fugit de probleme pentru a căuta ajutor ... nu vom trimite pe nimeni la moarte.”, a mai spus acesta.

×