x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Shanghai: Număr-record de vizitatori la Pavilionul României

Shanghai: Număr-record de vizitatori la Pavilionul României

08 Iun 2010   •   00:00

Pavilionul României de la EXPO 2010 Shanghai a înregistrat un număr-record de vizitatori în 5 şi 6 iunie, circa 35.000 de persoane au vizitat muzeul şi spaţiile de expunere, au urmărit programele artistice şi au mâncat la restaurantul Maria, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).



Tot în aceste două zile, restaurantul Maria a avut peste 1.000 de oaspeţi, printre care s-au aflat şi numeroşi turişti străini, inclusiv din România.

Potrivit comunicatului Ministerului român al Afacerilor Externe, citat de Mediafax, pe scena pavilionului României au avut loc programe speciale interpretate de ansamblul folcloric Crişana din Oradea şi fanfara Shavale, cele două formaţii artistice fiind în curs de pregătire a programelor speciale de rămas bun pe care le vor prezenta în seara zilei de 10 iunie.

Spectatorii au avut prilejul să urmărească dansuri populare interpretate de echipa reunită a ansamblului Crişana, precum şi un nou program al fanfarei Shavale în cadrul căruia a evoluat ca solistă vocală şi tânăra Maria Banari, membru al staffului Republica Moldova, precizează MAE. România participă în perioada 1 mai-31 octombrie la Expoziţia Mondială organizată la Shanghai sub genericul "Un oraş mai bun, o viaţă mai bună".

Pavilionul naţional al României, o construcţie în formă de măr, cuprinde săli de expoziţie, ecrane multimedia, o sală de conferinţe, o scenă care va găzdui spectacole live şi un restaurant cu specific românesc. Expoziţia Mondială Shanghai 2010 se va desfăşura pe durata a 184 de zile, în perioada 1 mai-31 octombrie 2010. Organizatorii EXPO 2010 se aşteaptă la participarea a peste 200 de ţări şi organizaţii internaţionale şi a circa 70 milioane de vizitatori.

×
Subiecte în articol: externe