x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Și-a angajat fiicele minore în Parlament

Și-a angajat fiicele minore în Parlament

22 Mar 2017   •   09:22
Și-a angajat fiicele minore în Parlament
Sursa foto: Kamil Zihnioglu/AP

Ministrul francez de Interne, Bruno Le Roux, și-a angajat cele două fiice în calitate de asistente parlamentare în Adunarea Națională, pe când acestea erau în liceu, apoi studente, a anunțat  AFP.

Citat în ancheta emisiunii „Quotidien” de pe canalul de televiziune TMC, ministrul socialist a recunoscut angajarea prin contract cu durată determinată (CDD) a fiicelor sale „în timpul verii, în special, în perioada vacanțelor școlare, dar niciodată permanent”, atunci când era deputat de Seine-Saint-Denis, un departament din nord-estul Parisului. Potrivit „Quotidien”, cele două fiice ale ministrului au început să lucreze pentru tatăl lor în jurul vârstei de 15-16 ani și au cumulat 14 și, respectiv, 10 contracte CDD între 2009 și 2016, pentru venituri ajungând la un total de aproximativ 55.000 de euro. „Nu există nicio legătură" cu cazul Fillon, susține Le Roux, după inculparea fostului premier și actual candidat al republicanilor la prezidențialele din 2017, Francois Fillon, pentru deturnare de fonduri publice, tăinuire și complicitate la abuz de bunuri sociale, în investigația privind angajarea fictivă a soției și a doi copii la biroul său parlamentar.„Este vorba de o muncă de vară pe lângă un parlamentar. Și când trebuie întocmit un clasament, când trebuie îndeplinite unele sarcini parlamentare, consider că este o bună ocazie să înveți să faci asta”, a declarat Le Roux, în emisiune. Conform jurnaliștilor, unele CDD efectuate de fiicele ministrului ca asistente parlamentare s-au suprapus cu stagii într-o întreprindere și cu anul universitar, în vara anului 2013, pentru una, și cu 20 de zile, în mai 2015, pentru cealaltă.

Bruno Le Roux a fost deputat de Seine-Saint-Denis din 1997 până la numirea sa în guvern, în decembrie 2016, și lider al grupului socialist din parlament, din 2012.

În urma dezvăluirilor, Bruno Le Roux a fost convocat de premierul Bernard Cazeneuve.

×
Subiecte în articol: Bruno Le Roux