x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şi-a violat şi omorât fiica de 5 ani. A primit 50.000 de dolari amendă

Şi-a violat şi omorât fiica de 5 ani. A primit 50.000 de dolari amendă

05 Feb 2013   •   08:00
Şi-a violat şi omorât fiica de 5 ani. A primit 50.000 de dolari amendă
Sursa foto: Facebook

Un cleric din Arabia Saudită a primit o amendă de 50.000 de dolari pentru că şi-a violat şi omorât în bătaie fiica de 5 ani, o decizie care a înfuriat opinia publică din această ţară, determinând mai multe grupuri să ceară schimbarea legilor când vine vorba de femei şi copii.

Fayhan al-Ghamdi este un predicator care apare în mod regulat la televiziunile din Arabia Saudită. Închis în luna noiembrie, după ce a recunoscut că el şi-a omorât fiica, acesta a fost eliberat de judecător, după ce a plătit echivalentul a 50.000 de dolari.

Legea islamică permite acordarea de bani celei mai apropiate rude a victimei, aceasta fiind cosiderată o pedeapsă suficientă. Se pare că Fayhan al-Ghamdi ar fi plătit această sumă mamei fetiţei, de care este divorţat.

Potrivit legii islamice, un bărbat nu poate fi condamnat la moarte nici pentru uciderea copiilor săi, nici pentru uciderea soţiei. În cazul în care victima ar fi fost băiat, Fayhan al-Ghamdi ar fi trebuit să plătească o sumă dublă.


Lama al-Ghamdi

Lama al-Ghamdi, fiica de cinci ani a predicatorului, a murit în luna octombrie 2012 după răni multiple, printre care fractură de craniu, coaste rupte, mână stângă ruptă şi numeroase arsuri.

Fayhan al-Ghamdi a mărturisit că el şi-a bătut fata cu un baston şi cu cabluri.

Cazul a intrat în atenţia unor activiste saudite, care militează pentru drepturile femeilor, care au solicitat şi un control ginecologic în cazul fetiţei.

Randa al-Kaleeb, asistentă socială la spitalul în care fetiţa a fost internată, a declarat că aceasta a fost violată în mod repetat.

Decizia judecătorului a stârnit un val de furie pe reţelele sociale din Arabia Saudită, cerându-se schimbarea legilor pentru ca femeile şi copiii să aibă parte de protecţie.

Autorităţile au promis că vor înfiinţa o linie telefonică gratuită unde să fie raportate cazurile de abuz faţă de copii. 

×