x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şi France Telecom (Mobinil) a trimis sms-uri proguvernamentale

Şi France Telecom (Mobinil) a trimis sms-uri proguvernamentale

04 Feb 2011   •   13:42

Filiala egipteană a operatorului de telefonie mobilă France Telecom (Orange), Mobinil, a fost "constrâns să trimită mesaje text clienţilor săi”, dar Armata egipteană era identificată în mod clar ca fiind expeditorul, a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al grupului francez, citat de AFP.

"Aceste mesaje în care Armata egipteană era în mod clar identificată drept expeditor nu se refereau decât la chestiuni de securitate a ţării şi a persoanelor”, afirmă compania.

France Telecom adaugă că "dezaprobă ferm orice mesaj cu conţinut politic, care ar fi contra principiilor de neutralitate înscrise în rolul şi tradiţia companiei, de operatori de comunicare”.

În Egipt, France Telecom deţine 71% din holdingul Mobinil, care controlează, la rândul său, operatorul ECMS, în proporţie de 51%.

Joi, compania de telefonie mobilă Vodafone s-a plâns de faptul că a fost obligată se difuzeze abonaţilor săi sms-uri oficiale, fără ca acestea să fi fost clar atribuite, afirmând că s-a plâns autorităţilor.

Potrivit Vodafone, autorităţile egiptene fac uz, încă de la începutul manifestaţiilor antiguvernamentale, de o lege care îi constrânge pe operatorii de telefonie mobilă din ţară (Vodafone, Mobinil, Etisalat) să transmită sms-uri din partea autorităţilor către populaţie.

×