x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Silvio Berlusconi: Centrele noastre pentru imigranţi sunt lagăre de concentrare

Silvio Berlusconi: Centrele noastre pentru imigranţi sunt lagăre de concentrare

21 Mai 2009   •   00:00
Silvio Berlusconi: Centrele noastre pentru imigranţi sunt lagăre de concentrare

Premierul italian a comparat centrele de detenţie pentru refugiaţi ale guvernului cu lagărele de concentrare. Silvio Berlusconi a declarat că actualele condiţii din centrele pentru imigranţi sunt la un standard atât de jos încât se justifică noua politică de a întoarce bărcile cu refugiaţi înapoi în Africa de Nord, în loc să li se permită să ajungă pe teritoriul italian.

"Cred că este mult mai uşor să examinezi situaţiile individuale în ţara de origine, altfel vin aici şi ajung într-un centru care, nu ar trebui să spun asta, este similar unui lagăr de concentrare", a declara Berlusconi, citat de antena3.ro.

Guvernul acestuia intenţionează să dubleze numărul de centre pentru imigranţi, la 20, şi le-a redenumit Centre de Identificare şi Expulzare.

Declaraţiile sale despre acestea vine la puţin timp după ce parlamentul italian a adoptat o lege prin care triplează perioada de timp în care un imigrant poate fi ţinut în aceste centre, de la două la şase luni.

Majoritatea imigranţilor încearcă să ajungă pe mica insulă Lampedusa, cel mai sudic punct italian, care este mai aproape de Africa decât de Sicilia.

Garda italiană de coastă a început în această lună să intercepteze şi să întoarcă bărcile cu refugiaţi ce încearcă să traverseze Mediterana. Până acum peste 500 au fost trimise înapoi spre Libia, cel mai popular loc de plecare pentru refugiaţi.

Noua politică a fost criticată de ONU, grupurile pentru apărarea drepturilor omului şi Vatican. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe