x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Silvio Berlusconi: "Pot să o pipăi pe doamna?"

Silvio Berlusconi: "Pot să o pipăi pe doamna?"

06 Mai 2009   •   00:00

O nouă glumă deplasată a premierului Silvio Berlusconi este relatată astăzi de presa italiană. Este vorba de întrebarea 'pot să o pipăi puţin pe doamna?', pusă de acesta pe 25 aprilie, printre ruinele cutremurului din Aquila, asesorului pentru egalitate de şanse al provinciei Trento, Lia Beltrami.



O delegaţie de oficiali din provincia Trento se afla într-o vizită în zona sinistrată, la fel ca şi premierul Silvio Berlusconi, iar în momentul în care s-au întâlnit au decis să facă fotografii împreună, moment în care premierul a încercat să o convingă cu gluma sa pe doamna arătoasă, îmbrăcată în uniformă de pompier, să se apropie şi să intre în cadru alături de el.

Apoi, printre zâmbetele ruşinate ale celor prezenţi, el s-a aşezat pentru fotografie în spatele asesorului Lia Beltrami, o doamnă de 41 de ani şi mamă a doi copii, de asemenea vizibil deranjată de afirmaţia lui Il Cavaliere, toată povestea fiind surprinsă de camera video a unui operator al unei televiziuni locale din Trento.

'Am fost deranjată de fraza lui, însă am preferat să nu spun nimic, pentru că în acele momente era important să îi ajutăm pe cei care fuseseră loviţi de tragedia cutremurului', a spus Lia Beltrami, relatează presa italiană, citată de Agerpres.

Totodată, televiziunea locală din Trento a preferat să nu difuzeze imediat înregistrarea respectivă, ci să o păstreze, deoarece în ultimele săptămâni în oraşul din nordul Italiei a avut loc campania electorală pentru alegeri administrative şi nu s-a dorit să fie influenţată cu astfel de ştiri.

Însă după ce duminica trecută au avut loc alegerile, înregistrarea a fost publicată alături de declaraţia asesorului Beltrami, fiind imediat preluată de mai toată presa naţională.

Aceasta nu ar fi prima glumă 'sexistă' a lui Berlusconi şi nici singura gafă făcută printre ruinele de la Aquila, el declarând în prima săptămână după cutremur că sinistraţii mutaţi în corturi o duc bine, exact ca 'într-o excursie la iarbă verde', însă de această dată intervine în plin scandal pe tema divorţului său, conturând convingerile celor care îl acuză de neseriozitate şi de faptul că este atras mai mult de alte doamne decât soţia lui.

Pe de altă parte, după o întreagă dezbatere naţională pe tema înmulţirii violurilor, în luna februarie chiar guvernul Berlusconi a adoptat un decret lege de combatere a agresiunilor sexuale, în care este prevăzută şi înăsprirea pedepsei pentru infracţiunile din categoria hărţuirii şi pipăielilor, o temă sensibilă pentru doamnele italiene. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe