x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Singuraticul George, ultimul exemplar din subspecia broaştelor ţestoase de Pinta, a murit

Singuraticul George, ultimul exemplar din subspecia broaştelor ţestoase de Pinta, a murit

25 Iun 2012   •   11:24
Singuraticul George, ultimul exemplar din subspecia broaştelor ţestoase de Pinta, a murit

Singuraticul George (Lonesome George), o broasca testoasa uriasa care avea aproximativ 100 de ani, a murit, informeaza BBC.

Reprezentantii de la Galapagos National Park au spus ca se va efectua o autopsie pentru a determina cauzele decesului. Broasca testoasa uriasa a fost gasita fara viata de Fausto Llerena, ingrijitorul ei de 40 de ani. Singuraticul George era ultimul exemplar din subspecia broastelor testoase de Pinta. Conservationistii cred ca specia din care facea parte, Chelonoidis nigra abingdoni, este acum disparuta.

Singuraticul George a devenit cunoscut ca una dintre cele mai rare vietuitoare din lume.

Timp de multe decenii, conservationistii au incercat fara succes sa imperecheze broasca testoasa uriasa din Insulele Pinta cu mai multe femele din subspecii asemanatoare care traiesc in Insulele Galapagos.

Singuraticul George era un "tanar adult" deoarece exemplarele din aceasta specie pot sa traiasca pana la aproximativ 200 de ani.

Broasca testoasa uriasa a fost vazuta prima data de un om de stiinta maghiar pe Insula Pinta din arhipelagul Galapagos in 1972. Singuraticul George a fost inclus in programul de inmultire implementat de cercetatorii de la Galapagos National Park. Dupa ce a locuit intr-un tarc, timp de 15 ani, cu o femela de pe insula vulcanica Wolf, George s-a imperecheat cu aceasta, insa ouale nu au fost fertile.

Singuraticul George a devenit un simbol al Insulelor Galapagos, care sunt vizitate de aproximativ 180.000 de turisti anual.

Testoasele de Galapagos se afla printre speciile observate de Charles Darwin cand a formulat teoria evolutionista.

In prezent, aproximativ 20.000 de testoase uriase din alte subspecii mai traiesc in Galapagos.

×