x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sinuciderile de la France Telecom, accidente de muncă

Sinuciderile de la France Telecom, accidente de muncă

de Sînziana Stancu    |    13 Iul 2010   •   00:00

Noul director general al companiei de telefonie France Telecom, Stephane Richard, a luat o decizie halucinantă în privinţa unuia dintre cazurile de sinucidere, în 2009, ale unor salariaţi.



În scrisoarea de adio pe care un salariat al companiei franceze din Marsilia, în vârstă de 51 de ani, a lăsat-o înainte de a se arunca pe fereastră, bărbatul scria că face acest gest "din cauza locului său de muncă de la France Telecom".

După ce a luat cunoştinţă de conţinutul scrisorii sinucigaşului, directorul Richard a tras concluzia halucinantă că sinuciderea angajatului său fusese "un accident de muncă", iar purtătorul de cuvânt al directorului a ţinut să explice că Richard a luat această hotărâre pentru a-şi asuma "o misiune de asistenţă şi în memoria celor dispăruţi, privind mediul lor familial şi profesional". Directorul general, care şi-a exprimat dorinţa de a face "tot posibilul" pentru ca France Telecom "să poată trece cu bine peste acest moment extrem de dureros", a hotărât, în acest context, "să considere sinuciderea salariatului (din Marsilia ­ n.r.) ca fiind un accident de muncă". Şi asta, în ciuda tuturor avizelor defavorabile date de inspecţia muncii şi a afacerilor sociale, inclusiv şi faţă de cele date de comisia internă a companiei, după cum precizează LePost.

Stephane Richard a fost numit la conducerea France Telecom în luna martie, anul trecut. Le Figaro reaminteşte că, începând din 2008 şi până acum, au existat 58 de cazuri de sinucidere ale unor salariaţi ai companiei. Se pare că principala cauză a sinuciderilor a fost stresul la care au fost supuşi salariaţii acestei companii, mai ales în contextul crizei financiare.

×
Subiecte în articol: externe