x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Smolensk: Avionul s-ar fi prăbuşit după blocarea sistemului de avertizare de la bord

Smolensk: Avionul s-ar fi prăbuşit după blocarea sistemului de avertizare de la bord

23 Apr 2010   •   00:00

Informaţii noi în cazul prăbuşirii aeronavei prezidenţiale poloneze. Avionul este posibil să se fi prăbuşit din cauza blocării unui sistem de avertizare de la bord. Potrivit analizei datelor din cutile negre ale aparatului de zbor, pilotul nu ştia cât de jos zbura.

Specialiştii susţin că această informaţie este surprinzătoare în condiţiile în care avionul prezidenţial era dotat cu sistemul de avertizare pentru apropierea de sol (TAWS), care ajută echipajul să evite coliziunile cu dealuri, antene sau copaci, informează Mediafax.

"Este posibil ca sistemul de avertizare să fi fost oprit pentru că aeroportul militar de la Smolensk nu permite utilizarea unor astfel de aparate ", a declarat colonelul Tomasz Pietrzak, un pilot al flotei prezidenţiale poloneze.

Înaintea prăbuşirii, avionul prezidenţial polonez a lovit vârfurile copacilor. Toţi cei 96 de pasageri ai aeronavei au murit în accident, inclusiv preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, soţia acestuia şi numeroşi oficiali politici şi militari.

×
Subiecte în articol: externe