x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șobolanii-gladiatori de la Colosseum ajung vedete în știrile internaționale

Șobolanii-gladiatori de la Colosseum ajung vedete în știrile internaționale

de Redacția Jurnalul    |    29 Aug 2023   •   12:00
Șobolanii-gladiatori de la Colosseum ajung vedete în știrile internaționale
Sursa foto: Hepta

Știrile despre invazia de șobolani la Colosseum au ajuns și în presa internațională, inclusiv la BBC. Autoritățile din Roma spun că rozătoarele sunt atrase de gunoaiele lăsate de turiști.

Știrile despre invazia de șobolani de la Colosseum, cu turiști care filmează invazia rozătoarelor la poalele monumentului, ajung pe site-urile unor ziare străine. BBC scrie despre lupta autorităților împotriva invaziei de șobolani, amintind și de problemele pe care orașul le are, "de ani de zile", cu gunoaiele.

Videoclipurile cu șobolanii au ajuns pe rețelele de socializare, la fel și răspunsul municipalității prin consilierul Alfonsi, care practic a „justificat” invazia, atribuind o parte din responsabilitate valurilor de căldură și comportamentului turiștilor: https://www.romatoday.it/attualita/video-topi-con-vista-colosseo.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

„Alfonsi a spus că șobolanii au fost atrași de grămezile de gunoaie lăsate de turiști", scrie BBC.

"Căldura din aceste zile și afluxul de turiști", spusese Alfonsi, "a dus la o mare cantitate de gunoaie, în principal sticle de plastic, abandonate în toate zonele din jurul amfiteatrului, mai ales în zonele verzi, în zonele umbrite de sub copaci”.

Controversele au apărut imediat pe rețelele de socializare: „Este vina căldurii și a turiștilor, nu a celor care au abandonat unul dintre cele mai vizitate locuri din lume...", spune Luca, un locuitor din Roma.

BBC amintește apoi de lupta Romei împotriva gunoaielor, subliniind că aceasta durează de ani de zile. Acum se așteaptă deratizarea, o intervenție extraordinară anunțată de municipalitate, care, la fel ca și celelalte curățenii extraordinare în curs de desfășurare în oraș și foarte criticate de VIP-urile romane, ar trebui să devină o normă, conform Corriere.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sobolani colosseum