x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soprana Anna Netrebko din Rusia, interzisă la Metropolitan Opera din New York

Soprana Anna Netrebko din Rusia, interzisă la Metropolitan Opera din New York

04 Mar 2022   •   09:40
Soprana Anna Netrebko din Rusia, interzisă la Metropolitan Opera din New York

Celebra soprană rusă Anna Netrebko nu va mai cânta la Metropolitan Opera din New York în acest sezon și nici în următorul, după ce a refuzat să se distanțeze public de președintele rus Vladimir Putin, potrivit unui comunicat al instituției citat de CNN.

"Este o mare pierdere artistică pentru Met și pentru operă", a declarat directorul general al companiei, Peter Gelb, într-o declarație pentru CNN. "Anna este una dintre cele mai mari cântărețe din istoria Met, dar cu Putin ucigând victime nevinovate în Ucraina nu a existat nicio alternativă".

Netrebko urma să joace în "Turandot" de Puccini în această primăvară, precum și în "Don Carlo" de Verdi în sezonul următor.

Soprana ucraineană Liudmyla Monastyrska o va înlocui în "Turandot", iar înlocuitoarea din "Don Carlo" va fi anunțată la o dată ulterioară, potrivit Met.

Netrebko a emis declarații critice la adresa războiului, dar nu a comentat public despre Putin.

În 2014, Netrebko a făcut o donație importantă pentru un teatru de operă din Donețk, un oraș din Ucraina controlat de separatiștii pro-ruși, potrivit unui raport al New York Times. După ce a făcut donația, ea a fost fotografiată ținând în mână un steag folosit de grupurile separatiste.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Anna Netrebko