x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sora bărbatului care a împuşcat-o pe Malala Yousufzai îşi cere scuze

Sora bărbatului care a împuşcat-o pe Malala Yousufzai îşi cere scuze

07 Noi 2012   •   11:47
Sora bărbatului care a împuşcat-o pe Malala Yousufzai îşi cere scuze
Sursa foto: AFP

Sora lui Attah Ullah Khan, bărbatul în vârstă de 23 de ani care este suspectat că a împuşcat-o pe adolescenta pakistaneză Malala Yousufzai şi-a cerut scuze pentru fapta fratelui ei, scrie Daily Mail.

Malala Yousafzai a fost împuşcată în cap de talibani pentru că aceştia erau ţinta constantă a criticilor ei.

"Vă rog să comunicaţi acest mesaj Malalei şi să-i spuneţi că îmi cer scuze pentru ceea ce i-a făcut fratele meu. Ne-a făcut familia de ruşine. Am pierdut totul după ceea ce a făcut. Fapta sa este inadmisibilă. Malala este ca o soră pentru mine. Sper că se va întoarce cât mai repede la o viaţă fericită şi normală. Sper să nu considere că eu sau familia mea îi suntem duşmani. Atta Ullah nu mai este fratele meu", a spus Rehana Haleem într-un interviu acordat CNN.

Rehana a mai spus că fratele ei nu a mai fost pe acasă după atac. Poliţia încă îl caută pe Attah Ullah Khan.

Malala este în continuare internată la spitalul Queen Elizabeth din Birmingham. Adolescenta a fost împuşcată de un comando de doi talibani antrenați pentru misiuni speciale, după ce a fost condamnată la moarte de un consiliu al talibanilor. Ordinul de executare a Malalei Yousufzai a fost dat de Maulana Fazlullah, poreclit Radio Mullah, pentru mesajele sale radiofonice războinice. Acesta a constituit primul obiect al criticilor fetiţei, supărată de faptul că talibanul ceruse închiderea școlilor de fete din Valea Swat, inclusiv școala în care învăța Malala, pe atunci în vârstă de 11 ani.

Malala a fost nominalizată la un premiu internaţional pentru pace şi a ajuns în atenţia publică în 2009, când a început să scrie un jurnal pentru BBC despre viaţa condusă de talibani.

×
Subiecte în articol: talibani atac pakistan Malala Yousufzai