x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soţia ministrului francez al Educaţiei s-a sinucis

Soţia ministrului francez al Educaţiei s-a sinucis

de Mediafax    |    22 Ian 2012   •   16:06

Astrid Herrenschmidt, sotia ministrului francez al Educatiei Nationale Luc Chatel, s-a sinucis duminica dimineata la domiciliul sau, relateaza AFP.

"Luc Chatel confirma drama personala care s-a intamplat in aceasta dimineata. El cere respectarea vietii private pentru copiii sai, familia sa, pentru el insusi", scrie Chatel intr-o declaratie remisa AFP de directorul sau de cabinet, Philippe Gustin.

Corpul neinsufletit al sotiei ministrului a fost gasit la domiciliul sau din Boulogne-Billancourt, la periferia Parisului. Potrivit unei surse apropiate dosarului, mama lui Astrid ar fi fost cea care a gasit cadavrul.

Astrid Herrenschmidt, care provenea dintr-o mare familie de industriasi, s-a casatorit cu Luc Chatel in 1991. Cuplul are patru copii.

Maniera in care sotia lui Chatel si-a pus capat zilelor ramane "nedeterminata", a precizat sursa apropiata dosarului, in timp ce surse din politie au evocat o sinucidere prin spanzurare. Examinarea medico-legala a corpului femeii este prevazuta pentru luni.

Nascut in Statele Unite si in varsta de 47 de ani, Luc Chatel este ministru al Educatiei din 2010.

×