x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soţie gravidă ucisă de familie pentru că acestia credeau că e posedată

Soţie gravidă ucisă de familie pentru că acestia credeau că e posedată

25 Sep 2012   •   07:12
Soţie gravidă ucisă de familie pentru că acestia credeau că e posedată

Sotul si alti trei membrii ai familiei sale au fost inchisi pentru 58 de ani dupa ce au fost condamnati pentru uciderea sotiei sale insarcinate pretinzand ca a fost posedata de duhuri rele.Unul dintre cei patru au sufocat-o pe Nalia Mumtaz in varsta de 21 de ani, in timp ce ceilalti trei o tineau tintuita la pamant, aparent in incercarea de a alunga spiritul ''djinni'' din corpul ei.

Ucigasii tinerei sunt parintii ei Zia si Salma, amandoi in varsta de 51 de ani, cumnatul ei Hammad si sotul ei Mohammed Mumtaz. Potrivit dailymail, uciderea tinerei a fost propusa de catre parintii ei. Cei patru au fost condamnati in luna iulie in urma unui proces de trei luni dupa ce un juriu a decis in mod deliberat ca au sufocat-o.

Sotul tinerei sufera de o boala genetica care l-a lasat cu urmari, acesta casatorindu-se cu Nalia printr-o ceremonie aranjata in patria lor din Pakistan.

Curtea de Justitie din Birmingham sustine ca inainte cu o zi de la moartea fetei aceasta si-a sunat parintii, din Pakistan, spunand ca sotul ei si alti vecini o invinuiesc ca a ramas gravida, dupa o calatorie in Pakistan unde aceasta a calatorit singura. Dar judecatorii au spus ca ''o explicatie mai putin probabila pentru ceea ce s-a intamplat'' a fost faptul ca, inculpatii, au crezut ca Naila era posedata de spiritul djinni - unul din spriritele rele mentionate in Coran si ca au procedat asa pentru ca era singurul mod prin care puteau sa scape de spirit.

Sotul victimei sustine ca sotia sa ''a incercat sa se sufoce singura bagandu-si mana in gura si parintii impreuna cu fratele meu au incercat doar sa o opreasca, tinand-o la pamant''. Personalul ambulantei a descoperit femeia inconstienta in dormitor plina de vanatai pe brate si pe fata. Ea a murit la scurt timp dupa ce a fost dusa la spital.
Avocatii apararii au declarat ieri ca inculpatii sunt vinovati doar pentru vanataile produse, insa nu si pentru omor. Hassan sustine ca a actionat ca un ''cumnat constiincios'' si ca, la fel ca sotul fetei ''au actionat exact asa cum trebuiau sa actioneze''.Detectivul Simon Astle care a investigat cazul, a descris incidentul ca fiind unul ''tragic'' el adaugand ca '' este de neconceput cum cei din propria familie i-au luat viata crezand pur si simplu ca aceasta a fost posedata de duhuri rele''.

×
Subiecte în articol: familie gravida sotie posedat ucisa