x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spălare de creier, în universitățile ruse

Spălare de creier, în universitățile ruse

27 Oct 2022   •   06:20
Spălare de creier, în universitățile ruse

Studenții de la universitățile ruse vor fi obligați să participe la cursuri obligatorii despre ideologia de stat începând cu anul viitor, informează site-ul independent de știri rus Meduza, citând surse anonime de la Kremlin. 

Conținutul cursurilor urmează să fie dezvoltat sub supravegherea primului adjunct al șefului de personal al Kremlinului, Serghei Kiriyenko, fost prim-ministru în timpul lui Boris Elțîn. Scopul acestora este de a-i învăța pe studenți „încotro se îndreaptă Rusia și de ce”, potrivit surselor publicației.

Cursul de ideologie va consta din secțiuni despre istoria Rusiei, cultura rusă, politica externă a Rusiei și „imaginea viitoare a Rusiei”. Fiecare secțiune va fi repartizată unui expert obedient, cum ar fi directorul Muzeului de Stat Ermitajul din Rusia, Mihail Piotrovsky, sau șeful Consiliului pentru Politică Externă și de Apărare a Rusiei, Serghei Karaganov.

Studenții de istorie și științe politice vor fi obligați să participe la orele de ideologie pe tot parcursul studiilor, în timp ce cei care studiază alte discipline de științe sociale și umaniste vor urma cursul pentru cel puțin câțiva ani. Toți ceilalți studenți vor urma un an de studii de ideologie.

„Noi, rușii, avem un viitor mare, o istorie și o cultură bogate. Trebuie să profităm de acest moment de criză și să obținem totul din el"

Surse din Kremlin

„Occidentul putrezește, a încercat în mod repetat să slăbească Rusia, dar timpul lui a trecut”, este mesajul de bază al cursului de îndoctrinare pregătit de Moscova

 

×
Subiecte în articol: ideologia de stat Rusia universităţi