x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spălați pe creier? Soldații ruși susțin că ținta războiului este „SUA din interiorul Ucrainei”

Spălați pe creier? Soldații ruși susțin că ținta războiului este „SUA din interiorul Ucrainei”

11 Mar 2022   •   11:51
Spălați pe creier? Soldații ruși susțin că ținta războiului este „SUA din interiorul Ucrainei”
Sursa foto: Hepta

 „Nu avem de gând să atacăm alte țări, cum nu am atacat nici Ucraina”, susținea, în esență, șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, într-o conferință de presă derulată joi. Remarca năucitoare a propagandei rusești nu mai miră însă pe nimeni, în condițiile în care Kremlinul și-a îndoctrinat armata că adevăratul obiectiv al războiului îl reprezintă americanii din Ucraina.

„Nu suntem în război cu Ucraina și cu ucrainenii, ci cu SUA din interiorul Ucrainei!”, i-ar fi spus soldații ruși unui bărbat de 55 de ani, care încerca să plece din orașul Hostomel, informează „The New York Post”.

Igor Sitalo fugea din calea atacurilor asupra orașului său natal, care numără 16.000 de locuitori, alături de ciobănescul său german, când mai multe gloanțe trase de militarii ruși l-au lovit în mână și i-au ucis câinele. Soldații ruși s-au dus apoi pentru a-i verifica documentele bărbatului rănit, de profesie inginer de aviație. Potrivit lui Sitaro, ei au încercat ulterior să-l consoleze pentru moartea câinelui, explicându-i că adevăratul lor inamic este SUA.

Bărbatul, mai scrie publicația americană, le-a trimis fotografii cu rana sa prietenilor lui din Rusia, însă aceștia nu l-au crezut. „Ei nu cred că soldații din țara lor comit cu adevărat astfel de atrocități”, a spus Sitaro, uluit de reacția prietenilor săi.

În cele din urmă, inginerul a reușit să conducă mașina sa ciuruită de gloanțe până în orașul Vorzel, unde a așteptat zile întregi până când a apărut un culoar de evacuare spre o altă locație, unde se află soția și copiii lui, mai scrie publicația americană.

×
Subiecte în articol: ucraina propaganda rusa