x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spionajul britanic deschide primul său cont de Twitter

Spionajul britanic deschide primul său cont de Twitter

16 Mai 2016   •   22:00
Spionajul britanic deschide primul său cont de Twitter

Centrul de Comunicaţii al Guvernului Regatului Unit (GCHQ), rezervata agenţie a spionajului britanic care supraveghează informaţia care circulă pe internet, a deschis azi primul său cont de Twitter, notează luni EFE.

Potrivit sursei citate, GCHQ este angajat într-un proces de îmbunătăţire a imaginii sale publice şi de creştere a transparenţei după dezvăluirile din 2013 ale lui Edward Snowden potrivit cărora centrul britanic de interceptări a colaborat cu Agenţia Naţională de Securitate (NSA) a SUA într-un program de supraveghere masivă.

"Unele lucruri vor continua să rămână secrete. Ne pare rău. Nu vom divulga noutăţi despre informaţii ale serviciilor, nici tehnici de spionaj, dar vom posta pe Twitter istoria noastră, rezultate ale misiunilor, limbi, matematici şi cybersecuritate", a indicat un purtător de cuvânt al agenţiei britanice.

"Suntem conştienţi că mulţi vor spune că ne-am alăturat Twitter cam târziu, dar suntem prima agenţie de informaţii a Regatului Unit care facem asta şi este un mare pas pentru organizaţie. Vrem să fim mai deschişi referitor la munca pe care o facem pentru a menţine sigur Regatul Unit", a adăugat acesta.

În februarie 2015, structura care examinează, în Marea Britanie, reclamaţiile la adresa serviciilor secrete, a concluzionat că GCHQ a violat drepturile cetăţenilor cu programele sale de supraveghere masivă.

Curtea a indicat că centrul de ascultări nu ar fi trebuit să aibă acces la material interceptat pe internet fără autorizaţie de agenţii străine de spionaj, între care şi NSA din SUA, şi a precizat că, din decembrie 2014, agenţia britanică operează în acord cu legislaţia în vigoare.

În primele ore de la apariţie, contul de Twitter al GCHQ a adunat circa 14.000 de urmăritori.

După publicarea unui prim mesaj în care se putea citi 'Hello, World' ("Salut, lume"), contul spionilor a publicat o ghicitoare numerică în care publicul trebuie să completeze scorul unei competiţii fictive de fotbal între Anglia, Ţara Galilor, Rusia şi Slovacia. AGERPRES

 

×