x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spitalele de urgenţă primesc solicitări absurde din partea pacienţilor

Spitalele de urgenţă primesc solicitări absurde din partea pacienţilor

19 Feb 2014   •   16:59

Serviciile de urgenţă ale spitalelor din Marea Britanie sunt pline de tot soiul de solicitări absurde din partea pacienţilor lor, de la cazuri de constipaţie, până la aluniţe în barbă şi tot felul de astfel de “tulburări” care ar putea fi tratate de medicul de familie sau de oricare medic specialist, nefiind cazuri de urgenţă.

Câteva dintre aceste obiceiuri ale pacienţilor ce “rup” uşa spitalului au fost făcute publice de jurnalişti, cu exemple din secţiile A&E (Accidente şi Urgenţe) a spitalelor din Marea Britaniwe, scrie Daily Mail.

Astfel, s-a aflat că aproximativ 250.000 de persoane au făcut vizite numeroase în decurs de un an la secţiile de urgenţă ale spitalelor. De pildă, un pacient a vizitat această secţie de nu mai puţin de 82 de ori într-un singur an.

Printre cele mai stupide motive pentru care unii pacienţi se grăbesc să ajungă la urgenţă se numără constipaţia, insolaţia sau chiar apariţia unui neg pe obraz sau bărbie, mai dezvăluie publicaţia britanică.

Un alt segment important este cel al persoanelor care au probleme cu alcoolul, aproximativ 232.760 de persoane care au ajuns la urgenţă de mai multe ori în decurs de un an.

La urgenţă mai ajung şi părinţii îngrijoraţi de copiii lor, temându-se că micuţii lor ar putea avea o boală foarte serioasă.  (S.Stancu)

×