x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spitalele din Germania sunt PUTERNIC afectate de lipsa pesonalului

Spitalele din Germania sunt PUTERNIC afectate de lipsa pesonalului

28 Dec 2021   •   16:30
Spitalele din Germania sunt PUTERNIC afectate de lipsa pesonalului

Spitalele din Germania sunt puternic afectate de lipsa pesonalului, astfel încât 84% dintre acestea nu au lucrători medicali suficienți la secțiile ATI, arată un sondaj al Institutului spitalelor germane (DKI), scrie DPA. Totodată, 60% dintre spitale au înregistrat pierderi în 2021. 

Sunt astfel 22.300 de posturi vacante în sectorul îngrijirii medicale, de trei ori mai multe față de anul 2016. Un motiv important este reducerea angajărilor și limitarea operațiunilor obișnuite din cauza pandemiei. 

''Deficitul de personal de îngrijire este cea mai urgentă problemă din domeniul sănătăţii publice. Ea trebuie să fie pusă în fruntea agendei politice'', a spus Gerald Gass, şeful Federaţiei Spitalelor Germane.

Numai 11% dintre spitale au o situație financiară bună. Cele mai afectate sunt unitățile sanitare cu peste 600 de paturi. 

Însă această problemă este combătută de asiguratori care dau vina pe managementul spitalelor pentru aceste probleme. 
''Ne aşteptăm ca Federaţia Germană a Spitalelor să acţioneze, şi nu doar să arate mereu cu degetul către alţii'', a spus Florian Lanz, purtător de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Fondurilor de Asigurări de Sănătate Obligatorii (GKV).

Cercetarea a fost realizată în circa 300 de spitale.
 

×
Subiecte în articol: spitale germania