x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stația de metrou "București" din Sankt-Petersburg nemulțumește Ministerul rus de Externe

Stația de metrou "București" din Sankt-Petersburg nemulțumește Ministerul rus de Externe

09 Oct 2012   •   00:34
Stația de metrou "București" din Sankt-Petersburg nemulțumește Ministerul rus de Externe

Ministerul rus de Externe se declară împotriva faptului ca o nouă stație de metrou din Sankt-Petersburg să fie numită "București", transmite ünimedia.info, citând vesti.md.

Într-o scrisoare adresată primăriei din Sankt-Petersburg, Ministerul rus de Externe și-a exprimat rezerva în ceea ce privește intenția municipalității de a denumi "București"  una din noile stații de metrou din rețeaua de transport a orașului.

Oficialii ruși pledează în favoarea redenumiri stației de metrou,  argumentând prin faptul că România este un stat membru al NATO și amintind de relațiile destul de puțin cordiale existente între cele două state. "România este un stat care nu poate fi calificat drept prietenos, iar relațiile cu acesta stagnează", se menționează în scrisoare conform sursei citate.

Decizia finală cu privire la denumirea stației de metrou din Sankt Petersburg va rămâne totuși în competența autorităților locale, dar cu această ocazie s-a înregistrat primul caz din istoria municipalității în care s-a putut constata ingerința ministerului rus de Externe în lucrările comisiei toponomice.  

Stația de metrou „București" urmează a fi inaugurată în luna decembrie a acestui an, în satul Kupcino, o suburbie a Sankt Petersburg-ului.

×