x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stabor: Hailicopter spion, distrus cu topoare

Stabor: Hailicopter spion, distrus cu topoare

15 Mai 2009   •   00:00
Stabor: Hailicopter spion, distrus cu topoare

Un grup de ţigani nomazi, stabilit în prezent în Surrey, a intrat într-o bază a poliţiei britanice şi a distrus un elicopter cu care poliţiştii au survolat tabăra lor pentru a lua imagini cu activitatea imigranţilor, informează Daily Mail, citat de Mediafax.

Ţiganii au intrat în sediul Poliţiei din Surrey, au ameninţat personalul din sălile de operaţiuni, după care au distrus elicopterul folosind topoare şi provocând pagube de zeci de mii de lire sterline.

Incidentul s-a petrecut ieri dimineaţă, după ce ofiţerii au supravegheat tabăra ţiganilor săptămâni întregi, atrăgând furia acestora. Detectivii sunt de părere că imigranţii ascundeau în locuinţele improvizate bunuri furate. Ofiţerii pregăteau un raid în tabără, după ce ar fi obţinut dovezile de care aveau nevoie cu ajutorul imaginilor captate din elicopter.

"Ţiganii erau furioşi pentru că se simţeau stresaţi de elicopter. Nimeni nu s-a aşteptat la un asemenea nivel de violenţă. Înaintea desfăşurării unui raid, infractorii sunt, de obicei, supravegheaţi din aer. Astfel, am şti ce-am putea găsi, am putea identifica suspecţi şi am afla intrările şi ieşirile din tabără. Probabil ne-am apropiat prea mult (de sol, n.r.)", a spus un ofiţer al secţiei din Surrey.

Acesta era singurul elicopter al poliţiei din Surrey şi era folosit pentru urmărirea suspecţilor care se deplasau cu maşini, găsirea persoanelor dispărute şi operaţiuni de supraveghere planificate.

Elicopterul avea o cameră video ataşată frontal şi era folosit, în medie, de şapte ori pe zi. Reparaţiile ar putea dura aproximativ două săptămâni.

Securitatea la baza poliţiei s-a înăsprit, iar până la terminarea reparaţiilor, sediile de poliţie din Londra şi Sussex vor asigura zboruri de supraveghere pentru Surrey.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei din Surrey, nu se cunoaşte numărul exact al romilor din tabăra ilegală.

×
Subiecte în articol: externe