x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stare de urgenţă în Italia, în urma cutremurului de 6 grade pe Richter. Pagubele se ridică la 250 de milioane de euro (VIDEO)

Stare de urgenţă în Italia, în urma cutremurului de 6 grade pe Richter. Pagubele se ridică la 250 de milioane de euro (VIDEO)

21 Mai 2012   •   10:49
Stare de urgenţă în Italia, în urma cutremurului de 6 grade pe Richter. Pagubele se ridică la 250 de milioane de euro (VIDEO)

Autoritatile au declarat stare de urgenta in Italia, in urma cutremurului cu magnitudinea de sase, soldat cu 7 morti si peste 50 de raniti.

Seismul de ieri, care a fost urmat de cateva replici, aproape la fel de puternice, a fost resimtit in nordul tarii si a lasat peste 4.500 de persoane fara adapost. Pagubele au fost, de asemenea insemnate, cutremurul distrugand mai multe cladiri istorice din epoca medievala, incluse in patrimoniul UNESCO.

Autoritatile locale au improvizat mai multe corturi, pentru ca oamenii sa nu doarma sub cerul liber, iar operatiunile de cautare a victimelor continua. Terenurile de fotbal, primariile si scolile care nu au fost puse la pamant de seism au fost transformate in spatii de locuit pentru localnicii care se tem sa se intoarca in casele lor.

Cele mai multe pagube au fost provocate in Modena, San Felice si Sant Agostino.

Pe langa distrugerile cauzate patrimoniului istoric al tarii, au fost avariate grav si multe fabrici. Mai multe depozite folosite de cele mai importante companii din industria branzeturilor au fost puse la pamant, iar produsele au fost distruse. Pagubele au fost estimate la 250 de milioane de euro.

×