x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stare de urgenţă în Sierra Leone din cauza epidemiei de holeră

Stare de urgenţă în Sierra Leone din cauza epidemiei de holeră

21 Aug 2012   •   06:44
Stare de urgenţă în Sierra Leone din cauza epidemiei de holeră

In Sierra Leone a fost declarata stare de urgenta din cauza unei epidemii de holera care a infectat peste 13.000 de persoane in Africa de Vest si a ucis cel putin 258 in aceasta tara si in Guineea invecinata. Potrivit AP, citata de Agerpres, autoritatile au facut apel la ajutor international.

"Toate acestea reprezinta urmarile razboiului civil de 11 ani, cand s-a produs o migratie masiva de la rural catre urban si o populatie mare s-a concentrat in zona urbana, unde nu s-au luat masuri adecvate in ceea ce priveste apa si salubritatea. La aceasta suntem martori in prezent", a declarat ministrul sanatatii si salubritatii din Sierra Leone, dna Zainab Hawa Bangura.

Potrivit acesteia, in capitala Freetown s-au inregistrat circa 100 de decese din cauza holerei in ultima luna, mai ales in zonele aglomerate, ceea ce ridica numarul total la 176 in aceasta tara. In Guineea invecinata s-au inregistrat 82 de decese.

"Este important sa cerem ajutor de la comunitatea internationala, pentru a raspandi mobilizarea resurselor", a afirmat ministrul.

Holera este o infectie a intestinului subtire, contractata prin consumul de alimente sau lichide contaminate. Aceasta poate cauza diaree acuta si varsaturi si poate ucide in doar cateva ore.

Potrivit Federatiei Internationale a Crucii Rosii si a Semilunii Rosii, s-a inregistrat o crestere acuta a numarului de cazuri de holera de la inceputul sezonului ploios. In ultimele cinci saptamani, au fost confirmate 6.000 de cazuri in Sierra Leone, fiind posibil sa nu fi fost raportate oficial multe altele.

×