x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Starea de asediu se menține la Herson între orele 17.00 și 8.00

Starea de asediu se menține la Herson între orele 17.00 și 8.00

13 Noi 2022   •   22:10
Starea de asediu se menține la Herson între orele 17.00 și 8.00
Sursa foto: Hepta

Companiile de utilități din Herson lucrează pentru a restabili infrastructura critică avariată și bombardată de forțele rusești, majoritatea locuințelor din orașul din sudul Ucrainei rămânând în continuare fără electricitate și apă, au declarat duminică oficialii regionali.

Guvernatorul regiunii Herson, Iaroslav Yanushevych, a declarat că autoritățile au decis să mențină starea de asediu de la ora 17.00 la 8.00 și să le interzică oamenilor să părăsească sau să intre în oraș ca măsură de securitate, relatează Reuters.

Yanushevych a declarat pentru televiziunea ucraineană: „Inamicul a minat toate obiectele de infrastructură critică. Încercăm să ne întâlnim în câteva zile și (apoi) să deschidem orașul”.

Trupele ucrainene au ajuns vineri în centrul orașului Herson, după ce Rusia a abandonat singura capitală regională pe care a capturat-o de la începutul invaziei sale, în februarie.

Este a treia retragere majoră a Rusiei din timpul războiului și prima care a implicat cedarea unui oraș atât de mare în fața unei contraofensive ucrainene majore care a recucerit părți din est și sud.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Herson stare de asediu