x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite au închis ambasada americană din Siria

Statele Unite au închis ambasada americană din Siria

de Mediafax    |    06 Feb 2012   •   15:05
Statele Unite au închis ambasada americană din Siria

Departamentul de Stat american a decis, luni, inchiderea ambasadei SUA din Siria, dupa ce regimul de la Damasc a refuzat sa ofere garantii privind siguranta personalului, informeaza MEDIAFAX, care citeaza CNN.

17 functionari americani, inclusiv ambasadorul Robert Ford, au parasit deja Siria.

Doi functionari diplomatici americani au parasit Siria de saptamana trecuta, iar restul, inclusiv Ford, au plecat luni dimineata, pe cale terestra, trecand in Iordania.

Siria se confrunta, de 11 luni, cu manifestatii fara precedent impotriva regimului Bashar Al-Assad, actiunile de reprimare soldandu-se, conform estimarilor ONU, cu peste 6.000 de morti.

Decizia de inchidere a ambasadei nu inseamna ca Statele Unite intrerup relatiile diplomatice cu Siria. Desi contactele intre cele doua guverne raman minime, relatiile oficiale vor ramane intacte. Washingtonul nu a intrerupt relatiile diplomatice cu regimul de la Tripoli in timpul campaniei aeriene NATO impotriva lui Mammar Kadhafi.

Decizia de inchidere a ambasadei presupune ca Statele Unite retrag personalul diplomatic si suspenda operatiunile in aceasta tara. Potrivit oficialilor de la Departamentul de Stat, Ford si subordonatii lui vor continua activitatile de la sediul Departamentului de Stat.

×
Subiecte în articol: siria violente sua proteste ambasada sua