x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statul francez i-a rambursat 1,6 milioane de euro lui Nicolas Sarkozy

Statul francez i-a rambursat 1,6 milioane de euro lui Nicolas Sarkozy

19 Ian 2015   •   19:10
Statul francez i-a rambursat 1,6 milioane de euro lui Nicolas Sarkozy

Site-ul de informaţii francez Mediapart dezvăluie că statul i-a rambursat 1,6 milioane de euro cheltuieli personale şi 196.000 de euro chirie lunară lui Nicolas Sarkozy, ca fost preşedinte al Republicii, scrie franceinfo.fr.

Două seifuri, un dulap blindat, o maşină Citroen C6V6 HDI Exclusive, un parc informatic nou-nouţ, mobilier de prestigiu, 16.000 de euro chirie lunar: privilegiile acordate statului de către Nicolas Sarkozy au fost dezvăluite de incomodul site de informaţii francez, care a reuşit să procure detalierea cheltuielilor rambursate fostului preşedinte al Republicii.

Costul total al facturii: peste 570.000 de euro, fără a lua în calcul 660.000 de euro net pe an alocaţi celor şapte colaboratori ai lui Nicolas Sarkozy din birourile de pe strada Mirosmenil din Paris. Nici cele 215.392 de euro care cuprind costurile întreţinerii, curăţeniei, facturile la electricitate, la telefonia fixă şi mobilă şi consumabilele de birou.

Dezvăluiri posibile graţie lui Raymond Avrillier, un politician ecologist din Grenoble, care s-a făcut cunoscut prin faptul că a dezvăluit sondajele comandate de Palatul Elysee, sub preşedinţia lui Nicolas Sarkozy. Acesta a solicitat documente la Matignon şi le-a primit la sfârşitul lui 2014, după patru luni de aşteptare. (M.C)

×