x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statul Major General al Ucrainei: Luptele continuă în regiunile din estul țării

Statul Major General al Ucrainei: Luptele continuă în regiunile din estul țării

30 Apr 2022   •   14:10
Statul Major General al Ucrainei: Luptele continuă în regiunile din estul țării
Sursa foto: Hepta

Statul Major General al Ucrainei a transmis forțele ruse au lansat noi atacuri asupra regiunilor din estul țării, scrie DPA.

Trupe rusești se află în apropierea oraşului Izium din regiunea Harkov. Acestea ar încerca să avanseze în mai multe locuri, dar trupele ucrainene resping atacurile, arată un raport al Statul Major General.

Forțe ruse se află și în regiunea Dnipropetrovsk, unde au tras în ţinte cu rachete şi artilerie. Forţele armate ruse se regrupează parţial şi îşi consolidează trupele.

În Lugansk și Donețk au fost respinse 14 atacuri de către armata ucraineană. Aceștia susțin că au distrus 11 tancuri, 9 drone şi şapte sisteme de artilerie.

La oțelăria Azovstal din Mariupol, surse rusești spun că circa 2.500 de luptători ucraineni și mercenari străini se află în buncăre. Potrivit Ucrainei, acolo s-ar mai afla și 1.00 de civili. 

Cele două țări au stabilit organizarea unui coridor umanitar pentru evacuarea civililor din oțelărie, după convorbirile dintre Antonio Guterres, secretarul general al ONU, și Vladimir Putin. Însă nu se știe nimic sigur.

De cealaltă parte, autoritățile ruse au transmis că artileria a lovit 389 de ținte ucrainene, noaptea trecută, dintre care 35 erau puncte de control, 15 depozite de arme, muniție și combustibil, şi câteva zone unde erau concentrate trupe şi echipamente ucrainene, potrivit Reuters.


 

×
Subiecte în articol: ucraina Rusia