x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statul Texas a executat un deținut care a petrecut trei decenii pe „culoarul morții”

Statul Texas a executat un deținut care a petrecut trei decenii pe „culoarul morții”

de Redacția Jurnalul    |    10 Noi 2023   •   10:15
Statul Texas a executat un deținut care a petrecut trei decenii pe „culoarul morții”

Un bărbat din Texas care a declarat că sentința sa la moarte s-a bazat pe mărturii false și neștiințifice ale experților a fost executat joi seara pentru că a ucis un bărbat în timpul unui jaf în urmă cu zeci de ani.

Brent Ray Brewer, în vârstă de 53 de ani, a primit injecția letală la penitenciarul de stat din Huntsville pentru moartea lui Robert Laminack în aprilie 1990, relatează CBS News.

Procurorii au declarat că Laminack, în vârstă de 66 de ani, i-a dus pe Brewer și pe prietena sa la o locație a Armatei Salvării din Amarillo, când a fost înjunghiat în gât și jefuit de 140 de dolari.

Execuția lui Brewer a avut loc la câteva ore după ce Curtea Supremă a Statelor Unite a refuzat să intervină în legătură cu afirmațiile deținutului potrivit cărora procurorii s-au bazat pe mărturii false. Avocații lui Brewer au susținut că un expert al acuzării, Richard Coons, a afirmat în mod fals că Brewer ar fi un pericol viitor, o constatare legală necesară pentru a impune o condamnare la moarte.

Brewer, care avea 19 ani în momentul uciderii lui Laminack, a declarat că a fost un deținut model, fără antecedente de violență și că a încercat să devină o persoană mai bună, participând la un program bazat pe credință pentru deținuții condamnați la moarte.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: texas pedeapsa capitala