9 martie 2009
MALTA/INFRACTORI ROMÂNI ARESTAŢI
Trei români au fost arestaţi în Malta pentru falsificare de carduri bancare şi de paşapoarte. Unul dintre ei a fost deja condamnat la trei ani de închisoare, iar ceilalţi doi sunt încă investigaţi de autorităţile malteze pentru falsificarea unui paşaport danez şi a aproximativ 60 de carduri cu care au extras din bancomate peste 100.000 de euro anual, informează The Independent. Românul condamnat este Cătălin Tarhon, de 37 de ani, care a devenit între timp cetăţean maltez. El a pledat vinovat în faţa instanţei, recunoscând că făcea parte dintr-o reţea infracţională, care se ocupa de falsificare de carduri bancare şi de alte documente. De altfel, de la domiciliul său din oraşul Msidia Poliţia a confiscat cardurile falsificate, paşaportul danez, computere şi alte aparate electronice, ce erau folosite pentru falsificări. El a fost descoperit cu ajutorul camerelor de luat vederi, când scotea bani dintr-un bancomat cu un card falsificat.
CANADA/CAMPANIA ATEILOR
În Montreal şi în Toronto au început să circule tramvaie şi autobuze inscripţionate cu îndemnuri ateiste, lansate de membrii Asociaţiei Umaniste din Quebec (AHQ). "Dumnezeu probabil nu există. Deci nu vă mai faceţi griji şi profitaţi de viaţă!", sunt sloganurile care au fost inscripţionate pe unele autobuze şi tramvaie din cele două oraşe canadiene. Mesajul ateilor, care au motivat că se simt discriminaţi de creştini, vor circula astfel până la sfârşitul lunii martie. "Simplul fapt că ateii sunt dispreţuiţi, insultaţi şi defăimaţi în public şi că acest discurs continuă să fie considerat normal arată importanţa rectificării acestei situaţii", a declarat preşedintele AHQ, Michel Virard. El spune că s-a inspirat din alte acţiuni asemănătoare, ce au avut loc în ţări din Europa, ca Marea Britanie, Italia sau Spania, dar şi în Australia şi care, a adăugat el, au avut foarte mult succes.
BULGARIA/ULTIMII LA CUMPĂRĂTURI PE INTERNET
Consumatorii bulgari sunt ultimii din Uniunea Europeană care folosesc internetul pentru cumpărături, informaţii şi distracţie. Aceste constatări sunt incluse într-un raport al Comisiei Europene, ce a fost prezentat pe plan intern de comisarul bulgar pentru Protecţia Consumatorilor, Meglena Kuneva. CE a explicat în raportul său că, în timp ce numărul europenilor care folosesc internetul pentru a face cumpărături creşte, există anumite ţări în care moneda naţională, plăţile transfrontaliere, barierele lingvistice, dar şi lipsa de încredere a consumatorilor sunt obstacole în calea dezvoltării vânzărilor online.
Citește pe Antena3.ro