x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

24 Apr 2009   •   00:00

24 aprilie 2009



FOAIE DE PARCURS
Turcia şi Armenia au ajuns la un acord privind încheierea unei "foi de parcurs", pentru normalizarea relaţiilor bilaterale. După convorbiri mediate de Elveţia, progresele făcute "creează o perspectivă pozitivă" celor două ţări, a informat Ministerul turc de Externe, fără a da detalii despre acord. Turcia şi Armenia au rupt relaţiile diplomatice în 1991, din cauza divergenţelor pe tema masacrului armenilor în perioada Imperiului Otoman, între 1915 şi 1917.

INAPTE DE ADERARE
Trei membri ai Parlamentului European acuză CE că i-a indus în eroare pe eurodeputaţi privind faptul că România şi Bulgaria erau pregătite să adere la UE în 2007. Doi eurodeputaţi socialişti (PSE), unul portughez şi celălalt danez, precum şi unul german, din PPE, au depus un document în care PE consideră că CE nu a tratat aderarea celor două ţări cu seriozitatea necesară.

MORALES VREA
Preşedintele Boliviei, Evo Morales, e dispus să accepte o anchetă internaţională în cazul presupusului complot de asasinat ce l-ar fi vizat. Trei presupuşi mercenari, dintre care unul cu cetăţenie română, au fost ucişi săptămâna trecută în Santa Cruz.

ELIBERARE LA CHIŞINĂU
Cetăţeanul român Johnattan Jerusalayem Netanyahu, reţinut la 10 aprilie la Chişinău, a fost eliberat joi şi continuă să fie cercetat penal în libertate, având interdicţia de a părăsi localitatea. Potrivit Pro Tv Chişinău, preluat de Mediafax, Judecătoria sectorului Râşcani a respins joi cererea procurorilor de a prelungi mandatul de arest pentru încă 30 de zile. Procurorii îl învinuiesc că ar fi participat la distrugerea de bunuri în timpul manifestaţiilor violente din 7 aprilie, ceea ce el nu recunoaşte.

×
Subiecte în articol: externe