x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

25 Aug 2009   •   00:00
Ştiri pe scurt
Sursa foto: TIMOTHY A. CLARY/AFP

25 august 2009



CRIMĂ ŞI SINUCIDERE
O vedetă de reality-show din Canada s-a sinucis după ce şi-a omorât şi mutilat fosta soţie, transmite AFP. Ryan Alexander Jenkins şi-a luat viaţa într-un hotel situat în apropiere de graniţa dintre Canada şi SUA. Poliţiştii se aflau pe urmele lui de câteva zile, într-o amplă operaţiune de căutare declanşată în urma decesului suspect al fostei sale soţii, pe care chiar el o declarase dispărută. Cadavrul femeii a fost descoperit într-o pubelă. Nu mai avea dinţi, iar degetele îi fuseseră tăiate, pentru a face imposibilă identificarea pe baza amprentelor. Poliţiştii au aflat că este vorba despre fosta doamnă Jenkins după seria implanturilor mamare ale victimei.

MISS
Pentru al doilea an la rând, cea mai frumoasă femeie din lume este o venezueleancă. Stefania Fernandez (foto), în vârstă de 18 de ani, a fost aleasă Miss Univers 2009, câştigând concursul care a avut loc în Nassau, Bahamas. Stefania Fernandez a preluat coroana de Miss de la compatrioata sa, Dayana Mendoza, câştigătoarea de anul trecut. Tânăra a fost aleasă de un juriu compus din 12 membri - actori, cântăreţi şi producători din showbiz. Este a şasea oară în istoria de 58 de ani a concursului când o reprezentantă a Venezuelei câştigă. Miss Univers va primi un premiu în bani, valoarea acestuia nefiind făcută publică, dar şi o bursă de 100.000 de dolari pentru a studia actoria la New York, un sejur de cinci zile pentru două persoane în Bahamas, bijuterii şi haine.

MOSCOVA ACUZĂ
Trupele ucrainene au luptat alături de Georgia în războiul de scurtă durată dus de aceasta împotriva Rusiei pentru a prelua controlul asupra teritoriului georgian separatist Osetia de Sud. Potrivit AFP, care citează un comunicat al Parchetului General al Rusiei, nu s-au făcut precizări privind numărul militarilor, dar se cunoaşte că în operaţiune au fost implicaţi şi 200 de membri ai Mişcării Ucrainene Naţionaliste UNA-UNSO. Pe de altă parte, militarii ruşi "au confiscat rachete sol-aer de producţie ucraineană" în timpul conflictului, mai precizează Parchetul.

SALARIU EGAL
Cancelarul german, Angela Merkel, îndeamnă femeile să se bată mai mult pentru a obţine salarii la acelaşi nivel cu bărbaţii. Merkel, desemnată de topul realizat de revista Forbes cea mai puternică femeie din lume pentru al patrulea an consecutiv, a recunoscut că diferenţele de salariu şi de promovare dintre femei şi bărbaţi sunt "o adevărată problemă". Germania este una dintre ţările cu cele mai mari diferenţe salariale între femei şi bărbaţi, de 23%, faţă de 17% cât este media europeană.

×
Subiecte în articol: externe