x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stoltenberg, în Coreea de Sud, pentru aprofundarea legăturilor în Asia

Stoltenberg, în Coreea de Sud, pentru aprofundarea legăturilor în Asia

de Redacția Jurnalul    |    29 Ian 2023   •   23:00
Stoltenberg, în Coreea de Sud, pentru aprofundarea legăturilor în Asia
Sursa foto: Hepta

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a ajuns duminică în Coreea de Sud, prima oprire dintr-o călătorie care va include și Japonia și care are ca scop consolidarea legăturilor cu aliații SUA în fața războiului din Ucraina și a creșterii concurenței cu China, scrie Reuters.

În capitala sud-coreeană, Seul, Stoltenberg s-a întâlnit cu ministrul de Externe, Park Jin, și urma să se întâlnească cu președintele Yoon Suk-yeol și cu ministrul Apărării Naționale, Lee Jong-Sup.
NATO este îngrijorată de testele de rachete și de programul de arme nucleare al Coreei de Nord, în timp ce războiul din Ucraina are ramificații pentru Asia, i-a spus Stoltenberg lui Park la începutul întâlnirii lor.„Acest lucru nu face decât să evidențieze modul în care suntem interconectați”, a spus el.

Secretarul general al NATO va zbura luni spre Tokyo, unde are programate întâlniri cu premierul Fumio Kishida și cu alți oficiali japonezi. Yoon și Kishida au devenit primii lideri din țările lor care au participat la un summit NATO, alăturându-se liderilor alianței în calitate de observatori anul trecut.

În urma summitului, Coreea de Sud a deschis prima sa misiune diplomatică la NATO.

Presa de stat chineză a avertizat asupra participării Coreei de Sud și a Japoniei la summitul NATO și a criticat extinderea parteneriatelor alianței în Asia. Coreea de Nord a declarat că implicarea NATO în regiunea Asia-Pacific ar importa conflictul care face ravagii în Europa.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jens stoltenberg coreea de sud