x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Strasbourg: Manifestări violente anti-NATO

Strasbourg: Manifestări violente anti-NATO

04 Apr 2009   •   00:00

Poliţia franceză a respins sâmbătă dimineaţă câteva sute de militanţi anti-NATO care au încercat să se apropie de centrul oraşului Strasbourg, unde se desfăşoară summitul Alianţei Nord-Atlantice.



În apropierea stadionului Meinau, poliţia a recurs la gaze lacrimogene pentru a respinge un grup de circa 100 de manifestanţi. Şi militanţii pacifişti "No NATO" care se adunaseră în apropiere de universitatea din oraş au fost respinşi în timp ce încercau să se apropie de zonele de securitate din centrul oraşului.

Printre membrii grupului se aflau mulţi cetăţeni italieni. În apropierea centrului administrativ, poliţia a respins circa 150 de demonstranţi care purtau cagule şi se îndreptau spre piaţa Etoile. Organizatorii mitingurilor au anunţat că vor să ocupe căile de acces către Palatul Congreselor, unde se vor întâlni cei 28 de şefi de stat şi de guvern din ţările Alianţei.

Pentru încheierea summitului, protestatarii au pregătit o manifestaţie de amploare, la care speră să participe 30.000 - 60.000 de demonstranţi. Organizatorii summitului au mobilizat numeroase forţe de ordine pentru a asigura securitatea personalităţilor prezente la summit. La faţa locului au fost desfăşuraţi aproape 15.000 de poliţişti şi jandarmi. Nu mai puţin de 63 de unităţi mobile şi 23 de unităţi de eliră au grijă ca şefii de stat şi de guverne să fie protejaţi.

Nici costurile necesare asigurării securităţii nu sunt neglijabile. Pentru ca totul să se petreacă fără incidente, autorităţile au investit 148 de milioane de dolari.
antena3.ro

×
Subiecte în articol: externe