x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Strauss-Kahn a invocat imunitatea diplomatică în momentul arestării.

Strauss-Kahn a invocat imunitatea diplomatică în momentul arestării.

17 Iun 2011   •   05:38
Strauss-Kahn a invocat imunitatea diplomatică în momentul arestării.

Dominique Strauss-Kahn, acuzat de agresiune sexuala de o camerista de la un hotel din New York, a invocat imunitatea diplomatica in momentul arestarii pe aeroportul JFK, potrivit unui raport publicat de procuratura din Manhattan.

Raportul dezvaluie cateva conversatii pe care le-a avut DSK cu politia, intre momentul cand a sunat la hotelul Sofitel de pe aeroportul JFK, de unde urma sa plece spre Paris, pentru a recupera un telefon mobil pe care-l uitase la hotel, pana pe 15 mai seara, cand a cerut un sandwich la comisariatul special din Harlem, locul audierii.

Cand a fost abordat, DSK se afla deja la bordul avionului. Cei doi politisti i-au spus: "Politia din New York doreste sa va puna cateva intrebari in legatura cu un incident petrecut intr-un hotel din oras". DSK n-a raspuns, potrivit raportului, care continua la comisariatul din aeroport, unde lui DSK i s-a cerut sa-si goleasca buzunarele si sa puna totul pe masa. Refuza apa oferita, cere sa mearga la toaleta si spune ca are "un pasaport diplomatic". "Unde este?", il intreaba un politist. "Am un al doilea pasaport", raspunde DSK. "Pot vorbi cu un reprezentant al consulatului Frantei? Ce se intampla?", continua fostul sef al FMI.

Potrivit transcrierii dialogurilor, pe 14 mai, pe la 17:00, tot la comisariatul de pe aeroportul JFK, Dominique Strauss-Kahn vorbeste cu doi agenti, relateaza AFP, citata de Agerpres. DSK ii intreaba daca "sunt necesare" catusele care i s-au pus. "Da, sunt", ii raspunde un agent. Pe drumul spre comisariatul specializat in infractiuni cu caracter sexual din Harlem, DSK a spus ca trebuie sa dea un telefon ca sa anunte ca nu va participa la o reuniune care urma sa aiba loc a doua zi. A adaugat ca i-au fost fixate "prea strans catusele".

Ceva mai tarziu, la comisariat, un agent l-a informat pe DSK: "In aceasta tara aveti dreptul la avocat, daca doriti, nu conteaza ca aveti statut diplomatic". Strauss-Kahn i-a raspuns: "Nu incerc sa ma folosesc de asta, vreau doar sa stiu daca am nevoie de avocat". Politistul i-a spus: "Este la latitudinea dvs".

Un politist dintre cei care-l arestasera la aeroport l-a intrebat daca vrea sa vorbeasca. "Avocatul mi-a spus sa nu vorbesc. Eram gata s-o fac", a spus DSK.

×
Subiecte în articol: strauss-kahn