x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Strauss-Kahn şi Anne Sinclair dau în judecată mai multe publicaţii franceze

Strauss-Kahn şi Anne Sinclair dau în judecată mai multe publicaţii franceze

de Marina Constantinoiu    |    22 Noi 2011   •   12:35
Strauss-Kahn şi Anne Sinclair dau în judecată mai multe publicaţii franceze

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, este, alaturi de mai multe publicatii franceze, in colimatorul cuplului Dominique Strauss Kahn – Anne Sinclair, care a decis sa depuna plangere contra consilierului special al sefului statului, Henri Guaino si a catorva organe de presa pentru relatarea "strigatoare la cer' a unui caz de proxenetism in care DSK a fost citat, relateaza AFP.

"Mai multe citatii au fost sau vor fi trimise catre L' Express, Le Figaro, Le Nouvel Observateur, Paris Match si VSD', au anuntat avocatii cuplului. "Declaratiile facute de Henri Guaino pentru canalul Paris Premiere justifica de asemenea depunerea unei plangeri penale in legatura cu gravitatea afirmatiilor', au precizat ei.

Henri Guaino a declarat ca dosarul DSK nu este "o problema de viata privata'. "Ceea ce s-a intamplat in SUA (referitor la cazul cameristei Nafissatou Diallo, camerista de la hotelul Sofitel din NY, care l-a acuzat de viol pe DSK) dezvaluie un act judiciar inacceptabil. Povestea de la Carlton (Lille), imi pare rau, dar este exact acelasi lucru. Acesta sunt presupusele lui relatii cu oameni care conduc retele de prostitutie, care au, altfel, nume admirabile', a explicat el.

Avocatii cuplului au anuntat la 15 noiembrie ca vor merge in justitie pentru a "opri sau condamna' orice atingere la adresa "presupusei nevinovatii' si a "vietii private' a clientilor lor. Numele fostului director al FMI este citat intr-un caz de proxenetism in nordul Frantei. El si-a reiterat dorinta de a fi ascultat de catre judecatori, afirmand ca este vorba despre un "linsaj mediatic' a carui tinta este.

×