x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Studiu: Virusul SARS-CoV-2 rezistă pe piele de patru ori mai mult decât virusul gripal A

Studiu: Virusul SARS-CoV-2 rezistă pe piele de patru ori mai mult decât virusul gripal A

06 Oct 2020   •   21:49
Studiu: Virusul SARS-CoV-2 rezistă pe piele de patru ori mai mult decât virusul gripal A

Virusul SARS-CoV-2 rezistă pe piele de patru ori mai mult decât virusul gripal A. Este rezultatul unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea japoneză din Kyoto. Totuși, ambele virusuri sunt eliminate de dezinfectanţi cu 80% alcool.

Cercetătorii de la Universitatea din Kyoto au descoperit că SARS CoV-2 supravieţuieşte până la nouă ore pe pielea umană. Aceştia au luat probe de pe mai multe cadavre şi au descoperit că noul virus supravieţuieşte de patru ori mai mult decât virusul gripal A.

Rezultatele studiului, publicate în revista Clinical Inectious Disease, arată că SARS-CoV-2 are o stabilitate mult mai mare pe pielea umană decât virusul gripal A. Însă, ambele virusuri au fost distruse în 15 secunde, de dezinfectanţi de mâini, care conţin 80% alcool.

„Poate cel mai important aspect al acestui studiu este faptul că evidenţiază încă o dată importanţa folosirii soluţiilor dezinfectante pe bază de alcool. Acest rezultat arată o rezistenţă mult mai mare a virusului SARS-Cov-2 în mediul extern, decât a virusului gripal A. Probabil structura acestuia are anumite particularităţi ce îi conferă rezistenţă”, a declarat medicul infecţionist Anamaria Dobrotă.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Covid-19