x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA acuză China şi Rusia de spionaj economic

SUA acuză China şi Rusia de spionaj economic

07 Noi 2011   •   07:22
SUA acuză China şi Rusia de spionaj economic

Potrivit informatiilor care apar intr-un raport al Agentiei Nationale americane de Contraspionaj, citat de publicatia Huffington Post, americanii acuza China si Rusia de spionaj economic.

In raport se arata faptul ca cele doua puteri, China si Rusia, folosesc mai ales serviciile unor hackeri care intra in retelele informatice ale americanilor, pentru a sustrage informatii.

"China este cel mai activ si mai perseverent jucator al spionajului economic mondial, in timp ce serviciile de informatii rusesti dirijeaza o serie de activitati menite sa colecteze informatii din baza de date economica si tehnologica a Statelor Unite", se arata in document.

China a fost acuzata in mod repetat ca ar fi sponsorizat infractiunile informatice impotriva bazelor de date ale SUA, atentand si la securitatea satelitilor americani.

Documentul arata ca tintele atacurilor au fost mai ales agentiile guvernamentale, companiile private si universitatile. Legaturile cu bazele de date ale acestora au fost stabilite si prin intermediul altor state apropiate SUA.

In replica, Beijingul neaga acuzatiile si sustine ca si China a fost victima spionajului informatic.

Raportul estimeaza ca pe viitor spionii isi vor canaliza atentia pe sustragerea de date referitoare la resursele naturale, tehnologie militara, energie verde si sanatate. Spionate nu vor fi neaparat statele importante pe harta politica a lumii ci, dimpotriva, actorii mai mici pe scena globala.

×