x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: ArcelorMittal trebuie să plătească 25 de milioane unui angajat, victimă a rasismului

SUA: ArcelorMittal trebuie să plătească 25 de milioane unui angajat, victimă a rasismului

de Istvan Deak    |    13 Iun 2012   •   15:39

Justitia americana a condamnat compania siderurgica ArcelorMittal la plata sumei de 25 de milioane de dolari ca despagubire unui angajat de-ai sai de culoare, victima a rasismului la locul de munca, o uzina din statul New York, relateaza AFP, care citeaza BuffaloNews.com.

In timpul procesului care s-a intins pe durata a trei saptamani, Elijah Turley a povestit in detaliu hartuirile rasiste carora le-a fost victima in perioada 2005-2008, la otelaria grupului ArcelorMittal din Lackawanna. "Mi se pare aiuritor faptul ca justitia trebuie sa se ocupe de un caz precum acesta in anul de gratie 2012', a declarat Ryan Mills, avocatul lui Elijah Turley, in cadrul pledoariei sale.

Cei opt jurati au considerat ca ArcelorMittal si unele dintre cadrele sale se fac vinovate de aceasta situatie. Marti, compania a fost condamnata la plata a 25 de milioane de dolari in contul lui Turley.

ArcelorMittal se face vinovata, in ochii justitiei americane, de a fi lasat sa se instaleze in sanul companiei a unor "conditii de lucru nefaste'.

Compania a dat asigurari ca a luat masuri pentru ca astfel de incidente sa nu se mai petreaca. (deak.istvan@jurnalul.ro)

×
Subiecte în articol: justitie despăgubiri arcelormittal sua rasism