x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA au trimis o navă amfibie în Haiti

SUA au trimis o navă amfibie în Haiti

19 Ian 2010   •   00:00

Nava-amfibie Bataan, cu 2.200 de puşcaşi marini la bord, a sosit la Port-au-Prince luni după-amiază, unde va participa la operaţiuni umanitare, a anunţat armata americană, citată de AFP.



"Iniţial, trebuia să sosească abia mâine (marţi), ulterior în această seară (luni), dar au avansat rapid şi sunt deja acolo", a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, maiorul Shawn Turner, precizând că livrările de ajutoare şi materiale aduse cu nava urmau să înceapă imediat.

Puşcaşii marini au ca sarcină să livreze ajutor alimentar, apă şi material medical, a anunţat anterior, într-o teleconferinţă, comandantul Corpului 22 de puşcaşi marini, generalul Cornell Wilson, care se află la comanda acestor operaţiuni.

Militarii vor opera de pe navă, livrând materialul la bordul unor vehicule transportate cu aceasta. "Avantajul de a opera de la bordul navei este că avem vehicule la bord care pot livra, ulterior, materialul persoanelor care au nevoie de el", a declarat generalul Wilson, citat de Mediafax.

El a precizat că nu exista nicio prevedere privind participarea puşcaşilor marini la operaţiuni de menţinere a ordinii în Haiti. "Avem o misiune umanitară. Ne rezervăm dreptul de a ne apăra, dar vom coopera cu forţele Naţiunilor Unite şi Guvernul haitian pentru problemele de securitate", a spus generalul.

Puşcaşii marini vor rămâne în această ţară "atât timp cât va fi necesar", a subliniat Wilson.

×
Subiecte în articol: externe