x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Câinii îşi pot vizita stăpânii internaţi în spital cu ajutorul unui voluntar

SUA: Câinii îşi pot vizita stăpânii internaţi în spital cu ajutorul unui voluntar

22 Iun 2012   •   13:17
SUA: Câinii îşi pot vizita stăpânii internaţi în spital cu ajutorul unui voluntar

Mai multe spitale din SUA permit ca pacientii sa fie vizitati de cainii lor deoarece le schimba starea de spirit si le alina durerea, scrie BBC.

"Cand pacientii stau mai mult timp in spital, este important sa fie alaturi de ei intreaga familie. Pentru unele persoane cainele este un membru al familiei", a spus Jamie Snow, asistent director la Spitalul de Copii din Texas.

Programul terapiei cu caini a inceput la Spitalul de Copii din Texas in urma cu patru ani, cand o organizatie non-profit a propus o astfel de terapie. Programul este simplu: un voluntar este informat ca un pacient are un caine acasa si vorbeste cu doctorii sa aprobe o vizita. Organizatia se asigura ca animalul sa fie vaccinat si curat inainte de vizita. Inainte sa intre in spital, comportamentul cainelui este verificat de un voluntar al organizatiei. Apoi, cainele poate sa viziteze pacientul.

"Nu am avut niciodata probleme din cauza unui animal. Nu au fost muscaturi sau infectii", a spus Tricia Lewis, asistenta la un spital din Houston.

×
Subiecte în articol: caine terapie pacient