x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA cer Israelului să permită accesul mai multor ajutoare în Gaza

SUA cer Israelului să permită accesul mai multor ajutoare în Gaza

de Redacția Jurnalul    |    08 Apr 2024   •   23:13
SUA cer Israelului să permită accesul mai multor ajutoare în Gaza
Sursa foto: Hepta

Casa Albă a salutat luni sosirea a peste 300 de camioane cu ajutoare în Gaza, dar a declarat că face presiuni asupra Israelului pentru a crește acest număr la aproximativ 350 pe zi. Continuă discuțiile pentru eliberarea ostaticilor luați de Hamas și pentru încetarea focului în Gaza.

Casa Albă a salutat luni sosirea, cu o zi înainte, a peste 300 de camioane cu ajutoare în Gaza, însă a arătat că presează Israelul pentru a crește acest număr la 350 de camioane de ajutoare pe zi. În același timp Washingtonul continuă discuțiile pentru un acord de eliberare a ostaticilor deținuți de Hamas și de încetare a focului în Gaza, relevă Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat că directorul CIA, William Burns, a fost la Cairo în weekend pentru o rundă de negocieri privind asigurarea eliberării ostaticilor deținuți în Gaza de către gruparea militantă palestiniană Hamas, iar Hamas analizează acum o nouă propunere.

Pe de altă parte, Kirby a declarat că Washingtonul dorește protejarea lucrătorilor din organizațiile umaintare, după ce săptămâna trecută atacurile aeriene israeliene au ucis șapte angajați ai World Central Kitchen.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sua Israel presiuni gaza