x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA comandă noi rachete antiaeriene Stinger pentru a-și reface stocurile

SUA comandă noi rachete antiaeriene Stinger pentru a-și reface stocurile

28 Mai 2022   •   12:45
SUA comandă noi rachete antiaeriene Stinger pentru a-și reface stocurile

Armata americană a atribuit un contract în valoare de 687 de milioane de dolari companiei Raytheon Technologies Corp pentru rachete antiaeriene Stinger, în vederea refacerii stocurilor trimise în Ucraina, scrie Reuters.

Rachetele antiaeriene Stinger, fabricate de Raytheon, sunt la mare căutare în Ucraina, unde au reușit să facă față atacurilor aeriene ale forțelor ruse, precum și în țările europene vecine care se tem că ar putea fi nevoite să respingă forțele ruse.

Trupele americane au o utilizare limitată pentru actuala rezervă de Stinger - o armă ușoară și autonomă care poate fi desfășurată rapid pentru apărarea împotriva elicopterelor, avioanelor, dronelor și chiar a rachetelor de croazieră - dar SUA trebuie să își păstreze rezervele în timp ce dezvoltă următoarea generație a unui sistem de apărare aeriană portabil.

SUA au trimis circa 1.400 de Stingers în Ucraina. Și aliații SUA vor să refacă stocurile de arme pe care le-au trimis Ucrainei în ultimele luni.

Contractul pentru până la 1.468 de Stingers a fost atribuit miercuri, potrivit unui document analizat de Reuters, și se ridică la 687 de milioane de dolari. Livrarea ar putea dura până la 30 de luni.

Separat, Pentagonul caută rachete Stinger care se află deja în inventar, dar care trebuie recondiționate.

Linia de producție Stinger a fost închisă în decembrie 2020, a precizat Pentagonul. În iulie 2021, Raytheon a câștigat un contract pentru a fabrica mai multe Stinger, dar în principal pentru guverne străine.

Directorul executiv al Raytheon, Greg Hayes, a declarat anterior că Departamentul american al Apărării nu a mai cumpărat un Stinger de 18 ani.

"Unele dintre componente nu mai sunt disponibile în comerț, așa că va trebui să reproiectăm unele dintre componentele electronice ale capului de urmărire. Asta ne va lua ceva timp".

Singura instalație Stinger, din Arizona, produce la o rată redusă.

×
Subiecte în articol: sua rachete stinger