x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vânt de război în Asia! SUA și Filipine au început cele mai mari exerciții militare din istorie

Vânt de război în Asia! SUA și Filipine au început cele mai mari exerciții militare din istorie

de Redacția Jurnalul    |    11 Apr 2023   •   10:15
Vânt de război în Asia! SUA și Filipine au început cele mai mari exerciții militare din istorie
Sursa foto: Hepta

Statele Unite ale Americii și Filipine organizează un mare exercițiu militar. Este cel mai mare exercițiu comun din istoria celor două țări care începe la doar o zi după ce China a făcut simulări de luptă în jurul Taiwanului.

Exercițiile de marți vor implica peste 17.000 de militari,12.000 din SUA și 5.400 din Filipine.

Peste 100 de membri ai marinei australiene vor participa și ei la exercițiile care se vor desfășura până la 28 aprilie. De asemenea, militari din alte 12 de țări vor participa în calitate de observatori.

Americanii și filipinezii au anunțat luna trecută că exercițiul lor anual Balikatan va fi cel mai mare din istorie, după ce Washingtonul a semnat un nou acord de apărare cu națiunea din Asia de Sud-Est. Conform documentului, americanii vor fi înființa patru noi baze navale pe insulele filipineze.

Căile navigabile din jurul Filipinelor și din jurul Asiei de Sud-Est sunt printre cele mai aglomerate și au fost subiectul unor revendicări teritoriale din partea Chinei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sua filipine exercitii militare