x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Obama va rosti pe 10 ianuarie, la Chicago, un discurs de adio la finalul celor două mandate

SUA: Obama va rosti pe 10 ianuarie, la Chicago, un discurs de adio la finalul celor două mandate

02 Ian 2017   •   18:50
SUA: Obama va rosti pe 10 ianuarie, la Chicago, un discurs de adio la finalul celor două mandate

Preşedintele american Barack Obama va rosti pe 10 ianuarie, la Chicago, un discurs de adio pentru a le mulţumi susţinătorilor săi şi a reflecta asupra celor două mandate petrecute la Casa Albă, transmite luni Reuters. 

Într-o declaraţie trimisă prin email, Barack Obama aminteşte că primul preşedinte al Statelor Unite, George Washington, şi-a scris mesajul de adio în anul 1796, şi precizează că îşi va rosti discursul în oraşul său de adopţie, Chicago. 

'Mă gândesc la aceste remarci ca la o ocazie de a vă mulţumi pentru această călătorie uluitoare, de a celebra modurile în care aţi schimbat în bine această ţară în ultimii opt ani, şi de a oferi câteva gânduri despre încotro ne îndreptăm cu toţii din acest moment', a scris Obama. 

Succesorul său la Casa Albă, republican Donald Trump, va fi învestit în funcţie pe data de 20 ianuarie. În timpul campaniei electorale, magnatul a promis că va revoca unele din măsurile-far ale lui Obama, printre care reforma sistemului de sănătate. 

'Din 2009, ne-am confruntat cu o serie de provocări şi, la capătul lor, am ieşit mai puternici', a adăugat Barack Obama în declaraţie, lăsând să se întrevadă o temă din viitorul discurs. 

'Aceasta s-a întâmplat pentru că nu am renunţat niciodată la credinţa care ne-a călăuzit de la întemeiere - convingerea noastră că, împreună, putem schimba în bine această ţară', a mai scris actualul preşedinte american.AGERPRES

×