x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Școala elementară Robb, unde a avut loc un atac armat soldat cu 21 de victime, va fi demolată

SUA: Școala elementară Robb, unde a avut loc un atac armat soldat cu 21 de victime, va fi demolată

22 Iun 2022   •   11:00
SUA: Școala elementară Robb, unde a avut loc un atac armat soldat cu 21 de victime, va fi demolată

Școala elementară Robb din Uvalde, Texas, unde un bărbat înarmat a ucis 19 elevi și doi profesori, va fi demolată, a declarat primarul orașului, conform BBC.

Școala elementară Robb din Uvalde, Texas - unde un bărbat înarmat a ucis 19 elevi și doi profesori - va fi demolată, a declarat primarul orașului, conform BBC.

Don McLaughlin a făcut această afirmație marți, în cadrul unei ședințe de consiliu în care locuitorii au cerut răspunsuri cu privire la atac.

Primarul nu a precizat când va fi demolată școala.

Furia publică a sporit, poliția fiind acuzată că a așteptat peste o oră pentru a-l confrunta pe atacator.

"Nu poți cere niciodată unui copil să se întoarcă sau unui profesor să se întoarcă în acea școală", a declarat McLaughlin.

Robb Elementary are aproape 600 de elevi.

Președintele SUA, Joe Biden, a sugerat demolarea școlii, a declarat luna trecută senatorul de stat Roland Gutierrez presei locale.

Robb Elementary nu va fi prima școală care va fi demolată după un atac armat în masă.

Școala primară Sandy Hook din Newtown, Connecticut, a fost demolată după ce 20 de elevi cu vârste de șase și șapte ani și șase membri ai personalului au fost împușcați în 2012. O nouă școală a fost construită pe același teren.

Șeful securității publice din Texas a declarat marți că la locul incidentului din Uvalde se aflau suficienți polițiști pentru a-l fi oprit pe atacator la trei minute după ce acesta a intrat în clădire. Dar poliția a așteptat mai mult de o oră în fața sălilor de clasă înainte ca o echipă să intre.

Steven McCraw a declarat în cadrul unei audieri în Senatul de stat că răspunsul poliției a fost un "eșec abject" și l-a acuzat pe comandantul de la fața locului că a pus viața polițiștilor mai presus de cea a copiilor.

Atacul comis de un tânăr de 18 ani - identificat ca fiind Salvador Ramos - a dus la o nouă dezbatere la nivel național despre reglementările privind armele de foc.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: scoala demolata