x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA spune că forţele regimului Assad pregătesc un nou atac cu arme chimice

SUA spune că forţele regimului Assad pregătesc un nou atac cu arme chimice

27 Iun 2017   •   13:15
SUA spune că forţele regimului Assad pregătesc un nou atac cu arme chimice
Sursa foto: flickr.com

Casa Albă l-a avertizează pe preşedintele sirian, Bashar al-Assad, luni seară, că va fi tras la răspundere dacă forţele siriene vor lansa un nou atac chimic.

Într-un comunicat al Casei Albe, purtătorul de cuvânt, Sean Spicer, a afirmat că “SUA a identificat potenţiale pregătiri pentru un nou atac cu arme chimice al regimului Assad, care se va solda cu uciderea în masă a civililor, inclusiv copii inocenţi.”

Sean Spicer a spus că activităţile sunt similare cu pregătirile făcute înainte de atacul din aprilie 2017, atac care a ucis zeci de bărbaţi, femei şi copii, şi a avertizat:  “Dacă domnul Assad va conduce un alt atac în masă folosind arme chimice, el şi armata sa vor avea de plătit un preţ greu.”

Assad a negat că ar fi folosit arme chimice în atacului din 4 aprilie, care a ucis zeci de civili, inclusiv copii. După atac, preşedintelea SUA, Donald Trump, a ordonat un atac cu rachete de croazieră asupra bazei aeriene Shayrat din Siria.

A fost primul atac direct al SUA către guvernul Sirian şi cea mai dramatică intervenţie militară de când Donald Trump este preşedintele SUA.

Sursă: TIME

×