x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Trei morți și șapte răniți, într-un atac armat în St Louis

SUA: Trei morți și șapte răniți, într-un atac armat în St Louis

25 Oct 2022   •   08:45
SUA: Trei morți și șapte răniți, într-un atac armat în St Louis

Cel puțin trei persoane, inclusiv suspectul, au murit și alte șapte sunt rănite în urma unui schimb de focuri care a avut loc într-un liceu din St Louis, Missouri, scrie BBC.

Un bărbat înarmat a intrat luni, la puțin timp după ora locală 09:00, în Central Visual & Performing Arts High School. Ușile clădirii erau încuiate și nu este încă clar cum a intrat suspectul. Martorii spun că au fost salvate vieți, deoarece arma atacatorului s-a blocat în timpul atacului. Autoritățile susțin că poliția l-a "oprit rapid" pe atacator.

Suspectul, identificat de poliție ca fiind un fost elev în vârstă de 19 ani, a avut un schimb de focuri de armă cu poliția și a murit ulterior, în urma rănilor suferite. Motivul pentru care a comis atacul la școala cu aproximativ 400 de elevi nu este clar.

O adolescentă a fost declarată moartă în interiorul școlii, în timp ce o femeie a murit la spital, a declarat poliția pentru presa locală. Trei fete și patru băieți sunt răniți, dar viața nu le este în pericol.

Atacatorul avea asupra sa sute de gloanțe. Poliția a declarat că atacatorul a absolvit anul trecut școala și nu avea antecedente penale.

Datele preluate de Education Week arată că au avut loc cel puțin 35 de schimburi de focuri de armă în școli, în care cel puțin o persoană a fost ucisă sau rănită, până acum în acest an.

(Sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atentat liceu