x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA vinde Taiwanului echipamente navale în valoare de 120 de milioane de dolari

SUA vinde Taiwanului echipamente navale în valoare de 120 de milioane de dolari

09 Iun 2022   •   17:20
SUA vinde Taiwanului echipamente navale în valoare de 120 de milioane de dolari

SUA vinde echipamente navale Taiwanului. Contractul se ridică la 120 de milioane de dolari și are drept scop înarmarea insulei, preocupată de activitățile în zonă ale Chinei, scrie Reuters.

Acordul presupune achiziția de către Taiwan a unor sisteme navale și piese de schimb pentru acestea, pentru îmbunătățirea "capacității beneficiarului de a face faţă ameninţărilor actuale şi viitoare", transmite Agenţia de Cooperare pentru Apărare şi Securitate (DSCA) a Pentagonului. Nu au fost oferite detalii despre echipamente.

Este cea de-a 4-a vânare de armament către Taipei în timpul administrației Biden și a treia de la începutul acestui an. 

Înțelegerea va intra îmn vigoare îmntr-o lună și va ajuta navele să-şi "întărească pregătirea de luptă în lumina recentelor activităţi frecvente ale avioanelor şi navelor de luptă chineze în apropiere de apele noastre şi de spaţiul nostru aerian", potrivit Ministerului taiwanez al Apărării.

Taipeiul a înregistrat 969 de incursiuni de avioane chineze în zona sa de apărare aeriană în 2021 şi alte peste 470 de la începutul acestui an.

Independența Taiwanului nu este  recunoscută oficial pe plan internațional din cauza opoziției Chinei, care o consideră parte a teritoriului său. Cu toate astea, SUA sprijină militar insula, deși este de acord la nivel diplomatic cu China. 

 

×
Subiecte în articol: vijelii