x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA vor impune noi sancțiuni împotriva mai multor oligarhi ruși

SUA vor impune noi sancțiuni împotriva mai multor oligarhi ruși

03 Mar 2022   •   20:00
SUA vor impune noi sancțiuni împotriva mai multor oligarhi ruși

Statele Unite intenționează să impună, joi, sancțiuni economice mai multor oligarhi ruși și familiilor acestora, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, a declarat o sursă familiarizată cu acest subiect pentru Reuters.

Washingtonul a impus deja o serie de sancțiuni de blocare a activelor unor oligarhi. Sursa, care a vorbit cu Reuters sub rezerva anonimatului, a declarat că unele nume semnificative vor fi incluse în lista de joi.

O a doua persoană familiarizată cu această chestiune a confirmat că joi vor fi sancționați o serie de oligarhi. Sursa a mai spus că oficialii ruși apropiați de Putin vor fi probabil printre cei vizați.

Washingtonul a impus până în prezent mai multe runde de sancțiuni, inclusiv împotriva lui Putin și a băncii centrale ruse, după ce forțele rusești au invadat Ucraina în cel mai mare asalt asupra unui stat european de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Moscova numește asaltul o "operațiune specială".

Măsurile au inclus sancțiuni împotriva a ceea ce Departamentul Trezoreriei SUA a declarat că sunt "elitele" rusești, inclusiv unele cu legături cu Sberbank, VTB, Rosneft și Serviciul Federal de Securitate (FSB).

Este de așteptat ca sancțiunile americane să se suprapună cu unele dintre cele dispuse de Uniunea Europeană.

×